Νευρολογικές παθήσεις - Δωδεκανησιακή Ένωση Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας

 
   
     
  Ελπιδοφόρα νέα για τους ασθενείς με νόσο του Crohn... Περισσότερα»  
     
  Θεραπεία για τη σχιζοφρένεια που θα χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο  
  Eίναι ένα άτυπο αντιψυχωσικό φάρμακο που χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο. Περισσότερα»   
     
     
Περιορισμό της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της ν. Πάρκινσον με φυσικοθεραπεία
Περισσότερα»
     
  Σημαντικά αποτελέσματα κλινικών μελετών για το  συνδυασμό Elbasvir/Grazoprevir σε ασθενείς με HVC   
  Πολύ σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με τη θεραπεία από τον ιό της χρόνιας Hπατίτιδας C (HCV) διάφορων γονότυπων, ανακοίνωσε η MSD.  
  Περισσότερα»   
     
     
     

Newsletter

Νευρολογικές παθήσεις

ΙΑΤΡΙΚΗ

Περιορισμό της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της ν. Πάρκινσον με φυσικοθεραπεία
Rating:2.98, Votes:46

Το περιφερειακό τμήμα Αχαΐας-Ηλείας τού Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών διοργανώνει το Σάββατο, 21 Μαΐου 2016, Επιστημονική Ημερίδα Φυσικοθεραπείας στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

 Φιλοξενούνται διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της Νευρολογίας, ιατροί-καθηγητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και της Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας, καθηγητές των ΤΕΙ και εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές στην νευρολογική αποκατάσταση. Στόχος η συγκρότηση ενός ενδιαφέροντος και υψηλού επιπέδου Επιστημονικού Προγράμματος το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διαρκούς ενημέρωσης και συνεχούς εκπαίδευσης των φυσικοθεραπευτών για τις μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης σε πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Νόσο του Πάρκινσον.

 Η Σκλήρυνση κατά πλάκας και η Νόσος του Πάρκινσον είναι νευρολογικές παθήσεις που προσβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και δημιουργούν περιορισμό της κινητικότητας, απώλεια της ισορροπίας, αλλαγή στην ψυχολογική διάθεση, σταδιακή απώλεια των γνωστικών ικανοτήτων. Ουσιαστικά επιφέρουν διάφορων βαθμών αναπηρία και επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών. Οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές τόσο στο φιλικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς.

 Η έγκαιρη Φυσικοθεραπεία με τις εξελισσόμενες μεθόδους και τεχνικές, μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη των συμπτωμάτων, να συμβάλει μοναδικά στη διαχείριση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτές τις παθήσεις και να συνδράμει σημαντικά στην αποκατάσταση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

 Η διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, παρά τη δύσκολη συγκυρία, παραμένει προσηλωμένη στην επιμόρφωση και συνεχή εκπαίδευση των φυσικοθεραπευτών.

 

Πηγή: http://www.ygeia360.gr/