Ηπατίτιδα C - Δωδεκανησιακή Ένωση Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας

 
   
     
  Ελπιδοφόρα νέα για τους ασθενείς με νόσο του Crohn... Περισσότερα»  
     
  Θεραπεία για τη σχιζοφρένεια που θα χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο  
  Eίναι ένα άτυπο αντιψυχωσικό φάρμακο που χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο. Περισσότερα»   
     
     
Περιορισμό της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της ν. Πάρκινσον με φυσικοθεραπεία
Περισσότερα»
     
  Σημαντικά αποτελέσματα κλινικών μελετών για το  συνδυασμό Elbasvir/Grazoprevir σε ασθενείς με HVC   
  Πολύ σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με τη θεραπεία από τον ιό της χρόνιας Hπατίτιδας C (HCV) διάφορων γονότυπων, ανακοίνωσε η MSD.  
  Περισσότερα»   
     
     
     

Newsletter

Ηπατίτιδα C

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ|ΕΠΙΣΤΗΜΗ|ΙΑΤΡΙΚΗ

Oi περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι είναι ιάσιμη…
Rating:3.23, Votes:30

Πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ζουν με την ηπατίτιδα C, πολλοί από τους οποίους δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο και ακόμη περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι είναι ιάσιμη…

Εν΄ όψει της αυριανής ημέρας που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ιογενούς Ηπατίτιδας (28 Ιουλίου), η πρωτοβουλία Committed to Cure, που στόχο έχει την εξάλειψη της ηπατίτιδας μέσα στα επόμενα 14 χρόνια, παρουσιάζει την ουσιαστική συμβολή των γυναικών στη δράση. Γυναίκες όπως η Raquel Peck, Επικεφαλής της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ηπατίτιδα (World Hepatitis Alliance), η Δρ Gloria Taliani και η Δρ Ana Claudia Miranda, που βρίσκονται στο προσκήνιο στον τομέα τους βοηθώντας ασθενείς να βελτιώσουν τη ζωή τους, αλλά και η Tove Frisch και η Luana De Vita, που έχουν ζήσει με ηπατίτιδα C για πάνω από 25 χρόνια χωρίς να το γνωρίζουν.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την νόσο και, το σημαντικότερο, για το γεγονός ότι είναι ιάσιμη, η εκστρατεία η πρωτοβουλία Committed to Cure ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δείξουν τη δική τους Δέσμευση στη Θεραπεία  (Commitment to Cure),  κοινοποιώντας μια ”c-selfie” είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #CisForCure είτε στην ψηφιακή πλατφόρμα www.committedtocure.org.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε, επίσης, βίντεο με ιστορίες ασθενών με ηπατίτιδα C εδώ:http://www.committedtocure.org/cure-stories

 Εξάλειψη της ηπατίτιδας μέχρι το 2030 

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας τον Μάιο 2016, τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπέγραψαν για πρώτη φορά την «Παγκόσμια Στρατηγική του Τομέα Υγείας για την Ιογενή Ηπατίτιδα», με την οποία τα μέλη δεσμεύονται για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας μέχρι το 2030. Η εξάλειψη αυτής της δυνητικά θανατηφόρου ασθένειας γίνεται πραγματικότητα με γοργούς ρυθμούς, με τις γυναίκες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του παγκόσμιου κινήματος.

 Η Raquel Peck είναι Επικεφαλής της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ηπατίτιδα (WorldHepatitisAlliance), ενός διεθνούς οργανισμού που περιλαμβάνει πάνω από 230 ομάδες με ηπατίτιδα, τις οποίες βοήθησε να δημιουργηθούν το 2007. Η Raquelέπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαβουλεύσεις του Μαΐου και συνεχίζει, με τη βοήθεια της ομάδας της, να μάχεται άφοβα για να επιτύχει η ιογενής ηπατίτιδα την αναγνώριση που της αξίζει, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις και να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Η Raquel αυτή τη στιγμή ηγείται της παγκόσμιας πρωτοβουλίας #NOhep(ΟΧΙ στην ηπατίτιδα) που στόχο έχει να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους για εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας μέσα στα επόμενα 14 χρόνια.

 Η Δρ Gloria Talianiκαι η Δρ Ana Claudia Mirandaβρίσκονται στο προσκήνιο στον τομέα τους βοηθώντας ασθενείς να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η ΔρTalianiείναι καθηγήτρια στη Ρώμη, με εμπειρία στην ανάπτυξη πρακτικών εργαλείων για τους ασθενείς, ενώ η ΔρMiranda ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες στη Λισαβόνα και συμμετέχει στην κλινική φροντίδα των ασθενών ηπατίτιδας C (HCV) ή με συλλοίμωξηHCV/HIV.

 Η Tove Frischκαι η Luana De Vita είναι γυναίκες που έχουν ζήσει με ηπατίτιδα C για πάνω από 25 χρόνια χωρίς να το γνωρίζουν. Η Luana, που περιγράφει τον εαυτό της ως “πολεμιστή” ενάντια στη νόσο, από τη δική της πλευρά μοιράζεται την ιστορία της και εμπνέει κι άλλους ασθενείς να κάνουν το ίδιο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη της ασθένειας. ΗToveσυνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με το RiksföreningenHepatitC στη Στοκχόλμη, του οποίου η δράση επιχειρεί να διασφαλίσει το ότι οι άνθρωποι με ηπατίτιδα C έχουν πρόσβαση στις βέλτιστες θεραπείες.

 Οι γυναίκες αυτές, και πολλές άλλες, εργάζονται με στόχο να γίνει η εξάλειψη της ηπατίτιδας C το επόμενο μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρωπότητας.  Για να εξασφαλίσετε ότι η φωνή των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας, την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας (28 Ιουλίου) η πρωτοβουλία Committedto Cure θα ξεκινήσει καμπάνια στο ευρύ κοινό για την ευαισθητοποίηση της νόσου και, το σημαντικότερο, για το γεγονός ότι είναι ιάσιμη. Για να επιτευχθεί αυτό, η εκστρατεία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να  δείξουν τη δική τους Δέσμευση στη Θεραπεία (CommitmenttoCure),  κοινοποιώντας μια ”c-selfie” είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag  #CisForCure είτε στην ψηφιακή πλατφόρμαwww.committedtocure.org.

 Βοηθήστε έτσι ώστε όλοι μαζί να διαδώσουμε στον κόσμο ότι αυτή η θανατηφόρος ασθένεια είναι πλέον ιάσιμη και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς ηπατίτιδα C.

 

Πηγή: http://iatrikesexelixeis.gr/