Για Παραπληγικούς - Δωδεκανησιακή Ένωση Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας

 
   
     
  Ελπιδοφόρα νέα για τους ασθενείς με νόσο του Crohn... Περισσότερα»  
     
  Θεραπεία για τη σχιζοφρένεια που θα χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο  
  Eίναι ένα άτυπο αντιψυχωσικό φάρμακο που χορηγείται τέσσερις φορές το χρόνο. Περισσότερα»   
     
     
Περιορισμό της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της ν. Πάρκινσον με φυσικοθεραπεία
Περισσότερα»
     
  Σημαντικά αποτελέσματα κλινικών μελετών για το  συνδυασμό Elbasvir/Grazoprevir σε ασθενείς με HVC   
  Πολύ σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με τη θεραπεία από τον ιό της χρόνιας Hπατίτιδας C (HCV) διάφορων γονότυπων, ανακοίνωσε η MSD.  
  Περισσότερα»   
     
     
     

Newsletter

Για Παραπληγικούς

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ|ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ασθενείς απέκτησαν την δυνατότητα να κινούν τα κάτω άκρα τους
Rating:3.30, Votes:33

Νέους ορίζοντες για τους ασθενείς που έχουν μείνει παράλυτοι λόγω τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη ανοίγει μία πρωτοποριακή επιστημονική μέθοδος, πίσω από την οποία βρίσκεται Βραζιλιάνος επιστήμονας ελληνικής καταγωγής, ο δρα Μιγκέλ Νικολέλης.

Οι ασθενείς απέκτησαν την δυνατότητα να κινούν τα κάτω άκρα τους με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού ο οποίος είχε συνδεθεί με τον εγκέφαλό τους. Μάλιστα σε μία περίπτωση ένας ασθενής μπόρεσε να περπατήσει χρησιμοποιώντας πατερίτσες.   Οι επιστήμονες που μετέχουν στην πρωτοβουλία Walk Again στο Σάο Πάολο  της Βραζιλίας σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν παραπληγικούς να κινούνται χρησιμοποιώντας έναν εξωσκελετό που ελέγχεται από τις σκέψεις. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της μελέτης τους ανακάλυψαν ότι και οι οκτώ ασθενείς άρχισαν να αποκτούν την αίσθηση της αφής και της κίνησης στο τραυματισμένο κομμάτι του σώματος.

Οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα νεύρα στις σπονδυλικές στήλες επτά από τους ασθενείς είχαν κοπεί τελείως. Τώρα, πιστεύουν ότι κάποια από αυτά σώθηκαν και ενεργοποιήθηκαν εν νέου με την νέα μέθοδο δημιουργώντας νέες συνδέσεις με τον εγκέφαλο.

Ο δρα  Νικολέλης διευθυντής στο Κέντρο Νευρομηχανικής του πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ είπε ότι η κατάσταση επτά ασθενών έχει επαναπροσδιοριστεί και από ολική παράλυση θεωρούνται ότι πλέον ότι έχουν μερική, προσθέτοντας ότι η διαδικασία ανάρρωσης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η μέθοδος αυτή είχε και άλλες θετικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών. Απέκτησαν μερικό έλεγχο της κύστης και του εντέρου του ενώ βελτιώθηκε και η καρδιαγγειακή τους λειτουργία.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να πουν σε ποια επίπεδα βελτίωσης  μπορεί να φτάσει η μέθοδος καθώς η κλινική κατάσταση των ασθενών συνεχίζει να βελτιώνεται. Ο δρα Νικολέλης δηλώνει  ότι ο ίδιος και η ομάδα του νιώθουν μεγάλη χαρά που κατάφεραν να φέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπα ασθενών που είχαν να περπατήσουν χρόνια. Για την ανάπτυξη της μεθόδου χρειάστηκαν έρευνες 15 ετών πρώτα σε ζώα και τώρα και σε ανθρώπους.

Πηγή: crashonline.gr